Huis beveiligingssystemen

5 Meest voorkomende huisbeveiligingsfouten die je in gevaar brengen. Iedereen maakt fouten. Maar fouten maken als het gaat om uw huisbeveiligingssysteem kan een groot risico zijn.

Als u uw huis niet goed beveiligt, kunt u de kans op een inbraak vergroten.

Om u te helpen dat te voorkomen, hebben onze deskundige technici van het beveiligingssysteem een lijst samengesteld van enkele van de meest voorkomende fouten in de beveiliging van uw huis die u, uw huis en uw dierbaren in gevaar brengen. Inbraakbeveiliging is zeer belangrijk.

1. 1. Waardevolle voorwerpen blootstellen aan buitenstaanders
Het achterlaten van dure spullen in het zicht trekt inbrekers aan. Deze items zijn onder andere:

Auto’s
Computers en tabletten
Sieraden
Toetsen
TV’s
Stereo-uitrusting
Houd waardevolle spullen uit het zicht als je ze niet gebruikt. Sluit uw garagedeuren, vouw dozen van dure aankopen binnenstebuiten voordat u ze op de stoep zet en sluit de gordijnen om spullen te beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

2. 2. Veiligheidssysteem vergeten Geloofsbrieven
Het vergeten van de inloggegevens van uw beveiligingssysteem is een andere veel voorkomende fout.

Volgens Vector Security technicus Nick Kearney zijn vergeten systeemreferenties heel gewoon.

“Wanneer we reageren op service calls voor systeem- en apparatuuronderhoud, moeten we meestal de gebruikers-ID en het wachtwoord van de klant resetten omdat de klant zich die niet herinnert,” zei Kearney.

Het vergeten van referenties belemmert niet alleen het professionele systeemonderhoud, maar verhindert ook het gebruik van mogelijkheden op afstand en andere belangrijke veiligheidskenmerken.

Om deze misstap te voorkomen, kunt u overwegen om een wachtwoordbeheerder te gebruiken, maar kies er slechts één van een goed geïnformeerde, veilige aanbieder.

3. 3. Home verlaten zonder het beveiligingssysteem te bewapenen
Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar u zult verbaasd zijn hoeveel van ons vergeten om onze huizen te beveiligen als we vertrekken of ons voor de nacht melden.

Volgens het FBI-uniform Crime Report 2018 was 36,7 procent van de inbraken onrechtmatig of ongeoorloofd. Inbraken als deze kunnen worden gedwarsboomd met een goed functionerend beveiligingssysteem, maar alleen als het gewapend is.

Maak er een gewoonte van om uw systeem aan te zetten zodra u uw huis binnenkomt en vlak voordat u het verlaat. Als u merkt dat u het vergeet, maak dan herinneringen aan, zoals een briefje op de deur of een speciale sleutelhanger om u aan te sporen.

Er zijn ook oplossingen die uw systeem automatisch in- of uitschakelen als u binnen bereik bent. Met deze technologie, die geofencing wordt genoemd, kunnen bepaalde slimme huisregels en meldingen – zoals het beveiligingssysteem, de verlichting en de thermostaat – worden uitgevoerd op basis van uw nabijheid tot uw huis.

4. 4. Verwaarlozing van het onderhoud van het beveiligingssysteem
Hoewel zelftesten een goede praktijk is, moet de veiligheidsuitrusting jaarlijks door een professional worden gecontroleerd. Beveiligingstechnici kunnen een meer specifieke diagnose van uw systeem stellen en professioneel onderhoud voorkomt dat huiseigenaren per ongeluk hun systeem beschadigen.

“Hoewel het uitvoeren van systeemonderhoud, zoals het controleren van de batterij op uw systeem, eenvoudig lijkt, is het beter om het aan de professionals over te laten,” zei Kearney. “Je wilt niet per ongeluk een sensor beschadigen, bijvoorbeeld.”

“We krijgen een waarschuwing bij het controlecentrum als de batterijen bijna leeg zijn, zodat we het systeem proactief kunnen onderhouden,” legde hij uit.

5. 5. Niet investeren in een compleet Home Security System
Hoewel enige beveiliging beter is dan geen beveiliging, is uw systeem effectiever als het een end-to-end oplossing is. Dit betekent het implementeren van alarmen, camera’s en andere slimme functies in huis die in harmonie samenwerken voor de meest gunstige opstelling. Een Bewakingscamera kopen?

Omdat het specifiek betrekking heeft op beveiligingsbehoeften, zijn camera’s een must-have. Zelfs als u zich bewust bent van uw buurt en een sterke hypothese kan maken over elke misdaad die plaatsvindt, is het vaak niet genoeg om een aanklacht in te dienen tegen inbrekers.

“Je moet bewijs hebben. Daar komen de camera’s in beeld,” zei Kearney.

Partner met een professional in Home Security
Om te voorkomen dat deze en andere fouten in uw woningbeveiliging worden gemaakt, werkt u samen met een professional, zoals Vector Home Security. U kunt een gratis offerte krijgen die is afgestemd op uw specifieke beveiligingsbehoeften.